2016. szeptember 30. írta: ayo
Hol az NX?!

Szeptember utolsó napja van és még semmi hivatalos információt nem kaptunk a Nintendo következő generációjáról, eközben szinte minden napra érkezik valami hírmorzsa, például hogy az Ubisoft szerint menő lesz az NX (bár nekik a Wii U-ról is ez volt a véleményük, szóval ez nem sokat számít), valaki pontosan megmondja, hogy ez és ez lesz a gépben vagy simán kiposztolnak a hír oldalak egy friss concept artot egy rajongótól.
Egy biztos, hogy az NX már nagyon közel van. Az én tippem, hogyha októberben nem mutatják be a konzolt, akkor komolyabb késés lesz, hiszen annyit már bejelentettek, hogy a márciusban megjelenő Zelda egyszerre jön ki Wii U-ra és NX-re egyaránt, tehát akkor már kapható kellene hogy legyen.

leak_videogamer-italia_nintendo_nx_zelda.jpg

Na most ez bő 5 hónap lenne a bejelentés és a megjelenés között, amire mondhatjuk, hogy igen csak kevés idő. Ebből következik, hogy két verzió lehet: az NX késni fog jövőre, hiszen karácsonykor nem szokás bejelenteni semmit, vagy novemberig be fogják jelenteni. Ha utóbbi lesz igaz, az annyit jelent, hogy valami menő forradalmi dologgal fognak a nagyközönség elé állni, amit minél hamarabb ki akarnak dobni, hogy ne tudjon rá felkészülni a piac; már ideje is lenne, hogy végre megmutassa a Nintendo a többieknek, hogy mit tud.

És hogy mit tudunk biztosra? Sajnos semmit, viszont nem rég kijött egy foxconnos rajz a PS4 Slimhez hasonlóan. Utóbbi 100%-ban megegyezett a kiadott példánnyal, tehát akár ez is lehet az NX és őszintén szólva a sok találgatás után, ez volt a legprecízebb leírás a többi között, na meg mit precíz, iszonyat menő elképzelés, ami ha kacsa is, mindenképpen forradalmi, amit meg kellene valósítani.

nintendo_nx.jpg

A képhez a következő leírást csatolták:
Az NX egy asztali-kézi konzol hibrid, ami szétszedhető több részre: konzol, performance modul és egy gamepad, ami kézikonzolként is használható.

A konzolban egy HDD és klasszikus cartridge slot van, tehát ismét kártyára váltanak a lemezek helyett, amiért tuti minden rajongó felsikítana örömében.
Az igazi érdekességek csak most következnek. A konzolban nincs CPU/GPU, mert azt majd a performance modul fogja adni. A performance modulban Li-Ion akkumulátor lesz, tehát az is hordozható. Továbbá van benne Bluetooth, Wifi és kábeles kapcsolat.
Ha a performance modult hozzákötjük a konzolhoz, akkor nagyjából egy PS4/Xbox erősségű gépet fogunk kapni, amit szintén tovább tudunk adni a gamepad felé, mint most a Wii U-n.

A gamepad avagy a kézikonzol része 6" 720p képernyővel és saját CPU/GPU-val rendelkezik. Ezek önmagában gyengébbek, de ehhez is hozzárakhatjuk a performance modult, amivel már az asztali konzollal megegyező teljesítményt fogunk kapni hordozható formában, hiszen a gamepad és a performance modul is hordozható saját akksival.

nintendo-timeline.jpg

A fentiek alapján szerintem az NX egy 2 az 1-ben moduláris asztali-kézikonzol hibrid számos lehetőséggel. Játszhatunk nagy képernyőn vagy vihetjük magunkkal zsebben bárhova akár a performance modul társaságában is. Állat. :)

Szerintem ez a moduláris dolog amúgy baromi jó lenne. Tegyük fel, hogy 3 év után fogja a Nintendo és kiad egy új performance modult 3x jobb CPU/GPU-val vagy kiad egy új gamepad-et és nagyjából kész is a generációváltás. Hogy mi lesz az NX és mikor mutatják be, azt továbbra se tudni, de én remélem, hogy az NX ez vagy ehhez hasonló lesz, mert valami ilyesmire vártam már régóta.

3 komment