Sleeping Dogs DLC útmutató

A Square Enix azon kiadók közé tartozik, akik megpróbálják kismillió DLC-vel megtámogatni az amúgy sem rossz játékaikat. Ez történt a Sleeping Dogs-szal is, ami igaz, hogy nem mai játék (most a Definitive Edition-t ne vegyük figyelembe), ám még csak most jutottam el addig, hogy a már jóval korábban bezsákolt kiegészítőinek neki tudjak ülni. A játéknak jelen pillanatban 26 DLC-je van, amiből 2 ingyenes, így a leendő vásárlónak komoly fejvakarást okozhat, hogy mire is érdemes elköltenie a pénzét. Ebben próbálok most egy kis segítséget nyújtani, és bemutatom a figyelemre érdemes kiegészítőket.

Year of the Snake

Az első kiegészítőben kettős ügynökünk épp rendőr szerepben van, amikor a várost bombmerényletek érik. A szálak természetesen egy bűnbandához vezetnek, akik a kínai újév beköszöntével az apokalipszist várják. Feladataink nem lesznek túl színesek, pár küldetés ismétlődik a laza 2 órás DLC alatt. Itt olyan típusokra kell gondolni, hogy egy bedrótozott autót kell eljuttatnunk a tűzszerészekhez vagy a tenger fenekére, gyanúsítottakat kell letartóztatni, illetve részt vehetünk egy izgalmas autós üldözésben is.

sleeping-dogs-year-of-the-snake.jpg

A sima bunyós küldetéseket megfűszerezte, hogy lehetőségünk van sokkolóval ártalmatlanítani a rosszarcúakat, illetve ha eleget kaptak, akár bilincsbe is verhetjük őket. A másik vicces dolog, hogy ha épp járműre van szükségünk, nem penderítjük ki belőle a tisztes állampolgárt, hanem szépen felmutatjuk a jelvényünket, és megkérjük őt, hagyja el a gépjárművét a rendőrség nevében :D. Történetet vagy cselekményt nem kell keresnünk egyáltalán, a "fő gonosztevőnek" is csak egy pár mondata van hozzánk mielőtt letartóztatjuk. Itt egy hatalmas kihagyott ziccert érzek, ugyanis amikor elkapjuk a főnököt, épp fellövik a tűzijátékokat az újév kezdetének tiszteletére.

sleeping-dogs-year-of-the-snake-023jpg.jpg

Én az írók helyében kicsit nyújtottam volna a dolgokat, tehát a tüzijátékokkal eggyütt egy pár gondosan elhelyezett bombát is élesítettem volna a bűnözők helyében, hogy aztán az elfogott főmuftit kelljen kivallatni a többi bomba pontos helyéről. Plusz egy-két hasonló küldetéssel sokkal színesebbé és érdekesebbé lehetett volna tenni a kiegészítőt. Említést érdemel esetleg, hogy az újév elötti pár órát öleli fel a DLC, azaz folyton csak este fogunk mozogni, ami nem is baj, mivel az éjszakai Hong Kong még mindig gyönyörű.

sleeping-dogs-year-of-the-snake-02.jpg

Feladatainkat elvégezve jutalmunk egy pár ruha illetve rendőrségi jármű, illetve egy könnygáz-gránátvető fegyver, amit ezután már az alapjátékban is használhatunk (bár ez nekem inkább tűnt füsteregetőnek, mint könnygáznak...). Igaz, hogy csak 5,5€, de nyugodtan ki lehet hagyni, nem ad annyi pluszt, mint esetleg az ára sejtetné.

Nightmare in North Point

Ugyancsak este játszódik a történet ebben a misztikusan előadott küldetéssorozatban. Wei épp a moziból tart kifelé a barátnőjével, ahol stílszerűen épp egy horrorfilmet néztek meg. Ám vidámságuk nem tart sokáig, mivel egy túlvilági lény bukkan fel, és rabolja el kedvesünket.

sleeping-dogs-nightmare-in-north-point.jpg

A hajszát követő 2-3 órás küldetéssorozat már lényegesen több figyelmet érdemel, mint az előzőleg taglalt DLC. Hong Kong teljes lakossága démoni megszállás alá került, kisebb-nagyobb mértékben. Ezt onnan lehet észrevenni, hogy ok nélkül nekünk rontanak, illetve  nem elhanyagolható tényező, hogy mindenkinek világít a szeme.

sleeping-dogs-nightmare-in-north-point-04.jpg

Ellenségeink nem csak a megszokott yakuzabandák lesznek, hanem a pokolból felbukkant lények is, mint például a jiangshik. Ezek a kínai mitológiában szereplő ugráló vámpírok, akik igencsak meg tudják keseríteni az életünket, ha csapatostul rontanak ránk.

sleeping-dogs-nightmare-in-north-point-08.jpg

A másik ellenségtípust pedig Yao-Guai-nak hívják, aki szerencsére nem hasonlít Fallout-os alteregójára, cserébe viszont csak egy különleges tea szertartás után tudjuk megsebesíteni, feltéve, ha az "erő-méterünk" feltöltődik (tehát sok ellenséget likvidálunk kombóban).

sleeping-dogs-nightmare-in-north-point-03.jpg

Küldetéseink egy fokkal változatosabbak, de sok dolgot nem akarok ellőni belőle, mivel minimális történettel azért rendelkezik a kiegészítő. A hangulata nekem nagyon bejött, nagyon jó választás volt ezt a misztikus vonalat behozni egy DLC erejéig. Mindenképp ajánlott a vétel, egy akció alkalmával.

sleeping-dogs-nightmare-in-north-point-09.jpg

Zodiac Tournament

Az alapjátékba illeszkedik bele ez a szösszenet, amiben egy szigetre visz az utunk, ahol egy harcművészeti tornán veszünk részt. Nagyon jól vezetik fel a DLC elejét, nagyon jól hozza a 80-90-es évek verekedős filmjeinek a hangulatát.

sleeping-dogs-zodiac-tournament-02.jpg

Az alap felállás amúgy mindenki számára ismerős lehet, a kiválasztott harcosoknak egymással, és nagyobb csoportokban harcolva kell megküzdeniük egymással, hogy a végén csak egy maradjon. Túlragozni nem lehet a dolgot, de azt a pár €-t megéri, amit kérnek érte.

sleeping-dogs-zodiac-tournament-03.jpg

Wheels of Fury

Sajnos nincs meg nekem ez a kiegészítő, de a Steam-es leírás alapján kézhez kapunk egy spéci verdát, melyet az 5 szakaszos küldetéssorozattal tovább is tudunk tuningolni.

sleeping-dogs-wheels-of-fury.jpg

Police Protection Pack / The SWAT Pack / Martial Arts Pack / Street Racer Pack

Állítólag ezek adnak még egy-egy küldetést, de egyik se tűnik túl meggyőzőnek. A rendőrös kiegészítők állandóan ismétlődő missziókat adnak, az utcai versenyes csomag pedig egy pár érdekesebb kihívás elé állít minket.

Ezeken kívül az összes többi kiegészítő csak ruha+fegyver+pár harci mozdulatban merül ki, amit már szinte lényegtelen is beszerezni, ezek nélkül is rendkívül tartalmas a játék. Példának okáért, ha megfelelő kombóban veszitek fel az adott ruhadarabokat (legyen az a DLC-ben, vagy az alapjátékban), akkor különböző bónuszokat kaphattok, pl  + százalékot a Triad hírnevetekre, olcsóbban vehettek autót vagy ruhát, és természetesen a közelharci sebzésetek is megnőhet egy-egy jól választott ruhával. Viszont ha beszerzitek a Definitive Editiont, úgysem tudjátok megkerülni a "felesleges" DLC-ket. Én azt javasolnám, hogy első végigjátszáskor szorítkozzatok inkább az alapjátékra, mivel a DLC-k ruhái által adott új küzdőstílusok, illetve a spéci járgányok nagyon meg tudják könnyíteni az amúgy sem nehéz játékot. Második végigjátszáskor pedig jöhetnek az extra cuccok (a részeges karatemester harcstílus pl nagyon szórakoztató lehet :D).

Ha megvan neked a Sleeping Dogs, de nem tervezel Definitive Edition-ra váltani, akkor a fent említett DLC-kből érdemes csemegézned a minél teljesebb játékélmény miatt. Ha viszont még nincs meg neked egyáltalán az alapjáték, de maga a stílus és a hangulat bejön, én azt ajánlom, egy leárazás alkalmával cserkészd be a Definitive Edition-t, mert egy csomagban megkapod a remek történettel megáldott játékot és mellé a az összes DLC-t is.

komment