Szubjektív véleménynyilvánítás csapó 2

2016. augusztus 29. írta: SamuelDivinium
5 módosítás amiért szívesen visszatérnék a Pokémon GO-hoz

Előző cikkemben már kitértem rá, miért jutottam arra a következtetésre, hogy megválok a Pokemon GO applikációtól a telefonomon és anélkül csatangolok az utcákon, hogy folyamatosan új Rattatákat fogjak úton-útfélen. Adnék azonban a jövőben neki egy újabb esélyt, ha az alábbi listám nagy része bekerülne a játékba és tényleges, élvezhető alkalmazássá fejlődné ki magát kidobós szimulátor helyett.

pokego_header.jpg

1. A Pokéstopok típus orientáltságúak is lehessenek

Jó ötlet földrajzi adottságokhoz kötni a pokémonok fellelhetőségét, de miért ne lehetne a Pokéstopokat különböző típussal társítani? Van egy szökőkút a belvárosban? Miért ne lehetne ott vízi pokemonokat fogni? Egy másik helyen egy szobor éppen tüzet gyújt? Ott a lehetőség Ponytákat bezsebelni. Régészettel kapcsolatos látnivaló? Máris ott a Kabuto tanya, és így tovább. Lehetne különböző terraformáló modulokat is venni ezekhez, amiket ledobálva a Pokéstopokhoz át lehetne alakítani ideiglenesen a hely adottságát. Ezzel még a közösségi élményt is fel lehetne erősíteni és természetesen nem utolsó sorban nem kellene egy működő vulkánba ugrani egy Magmar kedvéért.

2. Cukorka-revízió

Korábban sérelmeztem a cukorkák logikátlanságát, amivel a visszajelzések alapján többen egyet is értettetek. Ha ennyire ragaszkodunk ehhez az eredeti játék mechanikájától teljesen idegen (bár a Pokémon Snap után szerintem bármi köthető a franchisehoz, amiben pokémonok szerepelnek) legalább legyen valami átváltási lehetőség. 5 Pidgey cukorka → 1 Semleges cukorka ami önmagában semmire sem jó. 5 Semleges cukorka → 1 tetszőleges pokémon (Charmander, Zapdos, bármelyik lény) cukorkája. Fair? Nem feltétlen. De még mindig jobb, mint ami most van.

3. Vissza a régi harcrendszert!

Az előző ponttól függetlenül én még mindig arra szavazok, hogy térjünk vissza a gyökerekhez: Kapok egy kezdőpokémont? Harcolok vele! Mikkel? Hát nem kapásból az Elite Fourral vagy CP900-as Snorlax-szel bármelyik környező GYM-ben, hanem kettes szintű Rattatákkal amikkel úgyis tele van az utca (a járványszakértők amúgy ezek miatt nem aggódnak?). Hozzák vissza a harcrendszer alapú fejlődést és tartsák meg a cukorkákat Rare Candy szintjén, de akár párhuzamosan is létezhet egymás mellett a két dolog. Viszont ha választani kell, inkább az akció, mint a cukorkagyűjtés. A csavart labdákat meg tartsuk meg valami Pokémon Baseball játékhoz.

4. Safari Zone

A jelenlegi pokémon gyűjtés módszere nagyon hasonlít a Safari Zone-ra. Ha le is cseréljük a teljes mechanikát a régi, jól bevált, élvezetes rendszerre, a mostanit sem kell kikukázni. Legyenek Safari Zone-ok, ahol pont ez a lényeg: dobálod a labdát, a gyümölcsöt, a köveket és így fogsz pokémont. De a zónákon kívül legyen csak maximum 6 pokémon nálad, legyenek Pokémon Központok (ne lehessen farmolni a termeket 99 Poitonnel és Revive-al a zsebedben) a gyógyításra, mint ahogy annak a rendje.

5. Trade, PvP

A lények csereberélése (trade) és a trénerek közti harc (PvP) azért került a lista végére, mert elvileg a következő frissítések valamelyikében legalább a trade elérhető funkció lesz. Ezek adják a Pokémon játékok alapját: cserélgetés illetve hús-vér élő emberek elleni harc nélkül az egész játék unalmas.

Bízom benne, hogy ha az 5. pont bekerül a játékba, a Niantic csapata elkezd a listámon felfele haladni, és valamennyit teljes egészében, vagy részben implementálni. Amíg pedig erre várok sem maradok tétlen, közeleg az ősz, ideje elővenni néhány klasszikus stratégiai játékot az esős napokra.

komment