E3 röviden: Microsoft és PC Gaming Show

A mostani show-val teljesen eltörölték a konzol-pc határt, hiszen szinte minden játék Xbox és Win10 exkluzív címként érkezik, ráadásul ezeket buy it once támogatással, azaz elég egyszer megvenni a játékot az egyik platformra és megkapjuk a másikra is ingyen. És ez még semmi, ezek a játékok támogatják a cross play-t Xbox és PC között, ami nem kicsit fogja növelni a játékosok számát.

gears_of_war_4.jpg

Microsoft

(teljes műsor)

Elsőként jön a Gears of War 4 (Xbox / W10 / cross play) október 11-én, amiből viszonylag sok gameplay-t mutattak.

Szeptember 26-án Xbox mellett végre PC-re cross play támogatással érkezik a Forza Horizon 3 immáron óriási bejárható helyekkel és 4 fős co-op kampánnyal.

Ezután kaptunk egy újabb Recore szöszenetet és egy kis Final Fantasy 15 harcot, majd pár indie játékot mutattak be.

Előkerült ismét a Limbo alkotóinak játéka, az Inside és még többet mutattak az egyik ígéretes, szerintem kicsit Bioshockra hajazó We Happy Few játékból, ami július 26-án érkezik.
A mostani trailer végre bemutatja az előzményeket a furcsa világról, ahol tulajdonképpen egy drogos banda észreveszi, hogy mi “nem vagyunk boldogok” és meg akarnak semmisíteni, hogy nehogy a boldogságuk útjába álljunk. Nagyon várjuk.

Jövőre jön a Tekken 7 Akuma vendégszereplésével és leleplezték a Dead Rising 4-et is.

Előkerült a State of Decay 2 is, ami még nagyobb teret és együttműködést ígér és reméljük kevesebb bugot, a megjelenéskor.

Végezetül láthattuk mozgásban a Halo Wars 2-t és bejelentették az erősebb Xbox-ot is Project Scorpio néven.

PC Gaming Show

csehla tollából
(teljes műsor)

A Relicnek az a célja, hogy az első rész bázisépítgetős stratégiáját megpróbálják egyesíteni a második rész “osztag” alapú csapatirányításával, így létrehozva a kettő játék legjobb elemeiből összeépítve egy (remélhetőleg) kiemelkedő Dawn of War 3-at. A grafikán lehetne még valamit csiszolni szerintem, de maga a hangulat nagyon pörgősre sikeredett a gameplay-ben. Kibővített játékmenet június 24-én várható a Twich-en.


Még kiforrottabb kardozás és íjazás, megfűszerezve elég komoly ostromokkal, és rombolható(?) környezettel, ezt kínálja nekünk a Mount and Blade 2 Bannerlord. Faltörő kos, ostromlétrák és balliszták is részt vesznek természetesen a harcban, hogy áttörve a védelmet katonáinkkal vállvetve harcoljunk a falakon belül. A Modokat illetve moddereket ismét teljes körűen támogatják a fejlesztők, ami mindenképp dicséretes dolog (hátha összedobnak még egy Gyűrűk Ura skin pakkot).

A Klei Entertainment a Don't Starve után egy új dologba fogott bele az Oxigen is not Included című játékukkal, melyről az egyetlen kézzel fogható információ az, hogy látványvilágban ismét idézni fogja Tim Burton látásmódját.

Black & White szerűen egy hatalmas kezet irányítunk, aki egy kisváros biztonságát őrzi fentről. Ez a Giant Cop. A címből adódóan természetesen az a feladatunk, hogy pártfogoltjaink ellen elkövetett bűntényekre fényt derítsünk, ezáltal ötletes és vicces nyomozásokban vehetünk részt, de ha meguntuk a bűnüldözést, egyszerűen vízbe is dobálhatjuk a szerencsétleneket. Bár ez a trailerből nem jött át, de úgy tűnik, ha nagyon gonoszak vagyunk, vagy épp nem végezzük a munkánkat, akkor az emberkék tüntetést is szervezhetnek a mi kárunkra.

A Life is Strange alkotói új vizekre eveznek, hogy elhozzanak nekünk egy kaszabolós TPS-t a Vampyr személyében, melyben egy vámpírt alakítunk, aki a különböző képességei mellett karddal és pisztollyal tesz rendet ellenségei között.

Már megjelent a játék, ám most mégis egy combosabb DLC-vel képviseltetik magukat az E3-on. A Killing Floor 2 - Bulls Eye szokásos dolgokat tartalmazza a csomag, úgy mint új kaszt, karakter, fegyverek, szörnyek, illetve a közösség által készített legjobb pályák kerülnek bele. Emellett a Tripwire-nél is belekóstolnak az újkeletű VR őrületbe az Oculust-al karöltve, hogy elhozzák a Killing Floor Incursion-t.

Layers of Fear készítőinek új játéka az Observer is előkerült egy rövid ideig, majd érkezett a The Turing Test, a First Person Puzzle stílus egyik újkeletű képviselője, melyben logikai feladatokat kell megoldanunk a továbbjutás érdekében egy eléggé tetszetős futurisztikus környezetben.

Rövid szerepet kapott az egyik várt indie játék is, az Overland. A posztapokaliptikus Észak Amerikában kalandozunk, ahol minden pálya véletlenszerűen van generálva, miközben döntéseinknek itt komoly súlya lesz.

komment