Mortal Kombat X Kombat Kast: Leatherface

Immáron egy éves a Kombat Kast, amiről itt szinte mindig olvashattok hosszabb összefoglalót és ez most sem lesz másképp.
Kezdésnek elindult a Valentin-napi Tower Mileena főszereplésével, amit már bátran játszhat minden MKX tulaj.
A Pit pálya, ahogy arra számítani lehetett, nem függ az XL verziótól, tehát mindenki megkapja - sajnos a PC verzióról egy szó sem esett, szóval nagy az esélye, hogy a mindenki az a konzolosokat jelentette.

A mai részben a Leatherface stílusait mutatták be részletesen. Letherface ismét egy horror-vendégkarakter, amit a rajongók nem annyira vártak, ahogy én sem, de összességében nem is lett annyira rossz.

leatherface.jpg

Leatherface egy brawler, azaz közelharci karakter viszonylag jó range támadásokkal. Ez annyit jelent, hogy több ember távolságból is tud támadni, leginkább láncfűrészének köszönhetően. Leatherface Jasonnél gyorsabb, de nem kiemelkedő a többi karakterhez képest, inkább a távoli támadásokat és a láncfűrészes hadonászásokat fogjuk szeretni.

Ezután rátértek a stílusokra, ahol kiemelték, hogy a megszokottnál nagyobb eltérések lesznek karakter kinézeteben.
Elsőként a Killer névre keresztelt klasszikus Leatherface stílussal indítottak, ami főként a láncfűrészről szólt.
Miután előveszi a láncfűrészt, három különféle speciális mozgás közül választhatunk. Ezek a Rush, mikor az ellenfél felé rohan a láncfűrésszel, majd felszúrja arra, az Insane, amikor vertikális láncfűrész-körözéssel közelít az ellenfélhez, illetve az Unblockable, amikor pedig klasszikus horror stílusban a láncfűrészt a feje fölé tartva futva támad és ahogy a neve is sugallja, ezt nem lehet kivédeni.
Ami még extra, hogy a láncfűrész elővételekor minden lövést blokkolni tud és mindegyik speciális mozgás megszakítható.

A Butcher, azaz a hentes egy igen jó skin lett a karakternek, a horror rajongók imádni fogják.
Ez a stílus a gyors közelharci mozdulatokról szól. Itt kevesebb a speciális mozdulat, viszont sokkal jobban lehet kombókat építeni. A Predatorhoz hasonló Jump up (ellenfélhez ugró támadás) mellett kapott pár nagyon szép láncfűrészes mozdulatot és egy rendkívül szép húskalapácsot is. Ezt a stílust igazi szadistáknak találták ki, a láncfűrészt beleállítja az ellenfélbe és fél méter magasan a levegőben tartja, a húskalapács pedig gyors és hatásos.

Végül pedig az öltönyös Pretty Lady következett, ami igazából annyiban tért el a többitől, hogy ez az egyetlen stílus, amiben lőni is tud. Összesen három fajta lövést tud: straight, low és air. A lövések gyorsak és viszonylag erősek, tehát ennél a stílusnál nagyszerűen lehet kombinálni a brawler támadásokat és távolról a lövéseket. A bemutató közben pedig láthattuk Leatherface X-ray mozdulatát is.

leatherface2.jpg

Ezt követően az új karakterrel mentek pár meccset immáron az új The Pit pályán.
Itt kiderült, hogy a hídról leütés nem Brutality, hanem Fatality lett és még annyit elárultak, hogy lesznek még újabb kivégzések is, de erről majd a következő streamben fognak többet mondani.

A meccsek közben megmutatták talán az egyik legdurvább Brutality-t, természetesen a húskalapács közreműködésével, később pedig nagy nehezen beadtak egy klasszikus kivégzést is.

A végén beszéltek arról, hogy az XL-lel érkezik egy komolyabb balance update, ami viszonylag meg fogja változtatni a teljes játékot és hogy lesznek új skinek is, amit később külön is meg lehet venni. Emellett a lesznek-e új és titkos Brutality-k kérdésre egy óriási igen volt a válasz, plusz annyival kiegészítették, hogy a mostani verzióban is van pár olyan titkos Brutality, amit még senki sem adott be - remélem a fanok kezükbe kapták a gamepadet és azonnal elkezdték keresni ezeket, mert engem is egyből lázba hoztak ezzel.
Végezetül Derek és Tyler szokásosan összemérték tudásokat: Mileena Vs Kano.

A teljes videót itt nézhetitek meg:

komment