Indie ajánló

2015. november 25. írta: ayo
Steam Exploration Sale 2015

A karácsonyi őrület előtt ismét Exploration Sale-lel indít a Steam. Kezdjük a megszokott ismertetővel azoknak, akiknek még nem volt szerencséjük eme neves eseményhez és azoknak, akik az évek során figyelemmel követtek ezeket, hiszen történt némi változás az akciózás terén.

steam_autumn_sale_2015.JPG

Szerda estétől egészen jövőhét kedd 19:00 óráig tart az akció, viszont az eddigiekkel ellentétben nincsen se napi, se villámakció, a jelenlegi akciós árak fixen tartanak az akció végéig. Ez egyrészt kellemes lehet azoknak, akiknek gondot okozott a napi vagy a 8 óránkénti akcióvadászat, nézni hogy mikor jön ki a vágyott játék vagy akik viszonylag hamar lecsaptak a kívánt játékra, de aztán későbbi akciózásban még nagyobb akciót kapott. Ennek most vége, nincs tovább. Nincs semmi meglepetés, az van, amit láttok az oldalon és kész. Másrészt pedig van rossz oldala is, hiszen a várakozás varázsa teljesen elveszett, nincs miért nézni mindennap az oldalt és természetesen a kiadók se mentek le drasztikusan az árakkal az egész hétre, inkább az aranyközepet keresve a hétköznapi leárazásos árakkal dolgoztak.

ori_and_the_blind_forest.jpg

Azért elkeseredni se kell, ahogy mindig, most is akadnak gyöngyszemek és hogy könnyebben át lehessen látni a rendszert, szokás szerint itt a játéknapló listája a legjobb indie játékokkal:

12-is-better-than-6-screen-31.jpg

Csehla ajánlata:

Mooch: Ebben az ügyességi játékban egy bábut alakítunk, aki mesterével szembeszegülve elindul, hogy kiszabaduljon rabságából, ám ezt a rengetegféle és fajta csapda próbálja megnehezíteni. Ha ez még nem lenne elég, a pálya csak azon szegletét látjuk, amerre főhősünk éppen néz, így egy újabb kihívási faktort adva ennek az amúgy sem könnyű játéknak.

Armed with Wings: Rearmed: Amikor legelőször megláttam ezt a játékot, nekem egyből a Mark of the Ninja jutott eszembe. Főhősünk feladata, hogy az ellenségeket legyőzve, és különböző feladványokat megoldva lassan visszahozza a rendet a Black Mist nevű titokzatos világba, melyben segítségére lesz még egy sas is.

Noct: Valamiért rákaptak a fejlesztők a felső nézetes akciójátékokra, ez nincs is másképp a Noct esetében sem. Ebben a poszt-apokaliptikus világban hősünk egyetlen feladata a túlélés, ám ez nem lesz egyszerű, mivel életünket nemcsak a szörnyek nehezítik meg, akik ellepték világunkat, hanem a valódi játékosok, ugyanis a játékmenet főképp a multiplayer játékra lett kihegyezve. De igazán a különleges nézőpont miatt lesz érdekes a játék, ugyanis karakterünket az egy föld körül keringő szatellitről látjuk.

Toby: The Secret Mine: Látványvilág terén leginkább a Limbo-hoz lehet hasonlítani ezt a remekül összerakott ügyességi játékot, ahol szintén az a feladatunk, hogy csapdákat kikerülve túljussunk a pályán, hogy kis főhősünk, Toby meg tudja menteni elrabolt barátait.

BIOS: egy üde színfoltot ismerhetünk meg a BIOS személyében, ugyanis ebben a kompetitív FPS-ben csupán annyi a teendőnk, hogy az előre megszabott feladatunkat a lehető leghamarabb végezzük el.

Party Hard: Egyszerű a képlet: te aludni akarsz, de a szomszédok nem hagyják ezt, mivel túl hangosan bömböltetik a zenét. Ezért Neked kell rendet teremteni, mégpedig úgy, hogy egyesével elteszed őket láb alól, lehetőleg feltűnés nélkül. Ám ha valaki mégis észrevesz és eléri a telefont akkor még a rendőrséggel is meggyűlik a bajod. Rendkívül addiktív játék, bátran tegyetek vele egy próbát.

Calvino Noir: Lenyűgöző látványvilággal és hangulattal megáldott oldalnézetes lopakodós játék, ahol az 1930-as évek Európájában kell nyomoznunk az alvilági gonosztevők után.

Westerado: Double Barreled: Old-school vadnyugati lövölde retro látványvilággal és egész komplex játékmenettel megtámogatva.

TOXIKK: Multiplayer FPS lövölde, mely a régi nagyok hangulatát akarja hozni, ehhez kellemes harcrendszer és korrekt látványvilág társul. Az egyetlen negatívuma, hogy viszonylag kevesen játsszák a nem túl acélos reklámozásnak köszönhetően.

Storm United: Szintén egy futurisztikus FPS-el van dolgunk, akárcsak a TOXIKK esetében, ám itt is félő, hogy az alacsony játékosszám fogja a sírba vinni ezt az egyáltalán nem elhanyagolandó multiplayer lövöldét.

12 is Better than 6: Amikor legelőször megláttam ezt a játékot rögtön megfogott a Hotline Miami-ra hajazó stílusa, amit remekül ötvöztek a vadnyugati látványvilággal és magához képest korrekt kis történettel. Cikkünket hamarosan olvashatjátok is itt a blogon, miután végigrágtam magam rajta :)

Fingered: Igaz, hogy az őszi sale alkalmával nem kapott leárazást, ám azt a 2€-t senki ne sajnálja rá, akinek egy kicsit is megtetszik a játék. Elég ha csak annyit mondok, hogy a játék annak az Edmund McMillan-nek a fejéből pattant ki, aki elhozta nekünk az indie éra egyik úttörőjét, a Binging of Isaac-et. Hosszabb posztot itt olvashattok róla.

rocket-league.jpg

ayo ajánlata:

Evoland 2: az első résszel szemben a folytatás komoly játékká nőtte magát tele kontenttel és szórakozással. Hosszabb posztot itt olvashattok róla.

SOMA: az év legjobb sci-fi horror játékát azt hiszen nem kell bemutatni. Rajongóknak kötelező.

Kingdom: böngészős 2d pixelgrafikás tower defense-survivor féleségből nőtte ki magát egy teljes játékra és nem hiába, hiszen már 4 díjat is bezsebelt. Aki szereti a stílust és elbírja a szeme a pixeleket, az nézzen rá az ingyenes verzióra, ami garantáltan meg fogja hozni a kedvét a teljeshez.

OlliOlli2: Welcome to Olliwood: a két dimenziós gördeszkázás koronázatlan királya. A második rész hasonlóan az elsőhöz továbbra is az egyik legjobb gördeszkás játék a klasszikus Tony Hawk részek után.

Rocket League: az év legmenőbb indie játéka. Multira épülő távirányítós, azaz RC autós foci az elképzelhető legjobb kivitelben, a szórakozás garantált.

Lumino City: handmade point and click, a Lume folytatása. Ez a rész mondhatni az 1.0, hiszen sokkal komolyabb tartalommal bír, mint az első rész és amitől kitűnik a többi közül, az a kellemes zene és hogy minden játékelemet kézzel készítettek.

armello.jpg

csapoati ajánlata:

Armello: Az év egyik meglepetése. Állatos, de közben komoly témájú kártya-, társas- és szerepjáték egyben. A cél a megbolonduló király megdöntése, de mások igyekeznek ezt megakadályozni. Patkány üti farkast, vagy ahogy a Kotaku írta: Trónok harca állatokkal. Erősen ajánlott!

Holy Potatoes! A Weapon Shop?!: Fegyverkovács-menedzser elborult krumpli karakterekkel. Lehetne itt ecsetelni, hogy szablyákat meg tőröket kell csinálnunk, amit aztán hősöknek kell eladni, de ezt már egyszer megtettük egy hosszabb posztban.

big-pharma.jpg

norlwinder ajánlata:

Keep Talking and Nobody Explodes: Csapdába estél egy üres szobában ahol csak egy bomba van. Ami ketyeg. A barátaidnál van a hatástalanítási útmutató, de ők nem látják a bombát. Egyetlen lehetőséged van: ha ők mondják mit kell tenned. Legyetek gyorsak!

INK: Ebben a gyors tempójú platformer játékban csak úgy tudsz előre haladni, ha befested azt színesre. Ugyanis a terep nem látható, neked kell felfedezned.

The Cat Machine: A Macskák a jövő. A Macskák a megmentők. Ha nem hiszed, ebben a logikai-puzzle játékban megbizonyosodhatsz erről. Meow!

The Beginner’s Guide: Nem egy hagyományos játékról van szó. Nincsenek célok, célkitűzések. Ez “csak” egy narratív videojáték, melyet Davey Wreden, a The Stanley Parable fejlesztője készített.

Naught Reawakening: Egy eléggé érdekesnek tűnő platformer-kaland játékról van szó, ahol nem csak a karaktert, hanem a környezetet is irányítani lehet.

Big Pharma: Nos, a gyógyszeriparban mindig is sok volt a pénz, viszont a lehetőség is, hogy milliók életét jobbá tegyék. Egy gyógyszerészeti konglomerátum fejeként a hatalom most a te kezedben van. Vajon jóra fogod használni?

A Steam garantálja, hogy nem fogunk csalódni: ha bármelyik játékkal bármi problémád van (nem tetszett, nem indul el stb.) és kevesebb, mint 2 órát játszottál vele, akkor könnyedén vissza tudod kérni a pénzed.

Ha ez még nem volna elég, akkor itt olvashatsz a régebbi ajánlókat:
Steam Summer Sale 2015
Steam Autumn Sale 2014
Steam Summer Sale 2014
Steam Autumn Sale 2013
Steam Summer Sale 2013
Steam Autumn Sale 2012

4 komment