Savage Lands

savagelands1.jpg

A dolog ott kezdődött, hogy egyik ismerősömmel rákattantunk az ilyen túlélős/craftolós cuccokra. Éppen ilyen játékokat kerestünk, amikor rábukkantunk a fent említett játékra. A Steamen látható videó nagyon is felkeltette az érdeklődésünket, így a kicsit sokallt ára (15euro) ellenére is a vásárlás mellett döntöttünk.
Azt tudni kell a játékról, hogy jelenleg még Early Access státuszban mozog, szóval amit most írok az (remélhetőleg) nem a teljes játékról szól.

savagelands4.jpg

Vásárlás után nagy elánnal vetettünk bele magunkat a kalandba. A menüben szerencsére nem kellett sokat tökölni, mert a gyenge gépeink ellenére is remekül muzsikál a cucc. Persze nincs is világrengető grafikája, de egy ilyen játéknál szerintem ez sokadrangú dolog. Elkezdtük hát a sziget felfedezését, ugyanis egy nagy bejárható szigetet kapunk játszótérként. Ez egyébként nem változik, szóval mindenki pont ugyanazt a szigetet kapja akár egyedül játszik, akár többedmagával. Lehet hosztolni szervert, de arra nem árt odafigyelni, hogy alapon publikus, bárki bejárhat. Szóval ha nekünk egyedül vagy legalábbis privátban ismerősünkkel van kedvünk játszani, akkor azt külön be kell állítani. Persze nem feltétlenül kell ezzel bajlódnunk, válogathatunk a más játékosok által kreált szerverek között is. A Savage Lands egyébként támogatja a PVP-t, így azokon a szervereken ahol ez engedélyezve van, a túlélés mellett a többi játékosra is figyelnünk kell, mert könnyen előfordulhat, hogy a hátunka állítják a dárdát.

savagelands2.jpg

A játékban, mint az ehhez hasonló túlélő cuccokban, nem nagy meglepetés, a túlélésen van a hangsúly és sajna itt jön a fekete leves. Lényegében 30-60 perc játék alatt olyan szintre lehet fejlődni, hogy onnantól nem kell küzdeni semmiért. Kettő dologra kell figyelni: ne haljunk éhen és hogy ne fagyjunk halálra. Kell egy fegyver amivel az őzeket (belőlük nyerjük ki a húst) elejted, meg kell némi fa, hogy tűzet tudj gyújtani (hogy ne fagyj meg) és kész is vagy. Ugyan lehet hatalmas épületeket építeni, és fegyverekből is van számtalan, amit ilyen-olyan kövek/ércek, stb. alapanyagok segítségével le lehet craftolni, de az ember nincs rászorulva. Ráadásul ha nem akarjuk, akkor még a craft rendszert sem kell használnunk, mivel van egy "város"(kb. 5 ház) ahol az épületekben 5-8 percenként terem ez-az. Tehát nincsen más dolgod, mint ettől a helytől 100 méterre tábort verni (kell a távolság, mert máskülönben nem jön a cucc), majd 5 percenként vissza-vissza járni és lesz minden, ami kell. Emellett sajnos a sziget is teljesen ki van halva. Ugyan nagyon sokat nem, de 4-5 órát simán játszottam vele, de még őzen, farkason meg csontvázon kívül mással nem találkoztam. Van mondjuk egy sárkány még a játékban, amit el sem lehet téveszteni, mert a sziget közepén egy égig érő torony tetején pihen, őt viszont a legutóbbi patchig még csak meg se lehetett közelíteni, mert a lépcső le volt szakadva. Komolyan mondom...így állították meg a játékost, hogy a toronyba vezető lépcsőből hiányzott két fok. Elvileg az utolsó patch-ben már leverhető, de ezt még nem néztem meg.

savagelands3.jpg

Félreértés ne essék. Szerintem a Savage Lands egy nagyon szuper játék....lesz! Jelenleg viszont nagyon kevés a tartalom benne. Mondanám, hogy nem éri meg az árát, de félő hogyha egyszer elhagyja az Early Access státuszt, akkor feljebb megy. Szóval ha valaki gondolkodik rajta, az a fent leírtak ellenére is próbáljon meg keresni egy kedvező árú példányt, esetleg figyelje az akciókat, mert kis odafigyeléssel szerintem ez egy remek kis játék lesz.

3 komment