Körbe-körbe karikába

Running Circles

A BoomBit Games több egyszerű, kis játékot adott ki Androidra (és néhányat iOS-re is), mint például Spider Square-t, Brid Climbot, vagy éppen a cikk tárgyát, a Running Circles-t. A fejlesztők profilja az egyszerű touch multiplayer arcade játékok készítése, amelyek szórakoztatóak és addiktívak. És ez pont így van a Running Circles esetében is.

A cikk írása előtt kipróbáltam a többi játékukat is, de nem fogtak meg annyira, mint ez. Tényleg szórakoztató és ennyire addiktív Android játékkal még talán nem is találkoztam. Ráadásul egyszerű, nem is akármennyire.

A játék lényege, hogy a legmegfelelőbb időben megérintve a képernyőt egyik körből a másik körbe ugorjunk át, és tovább „fussunk”. A cél egyszerű: minél messzebb jutni a pályán, minél több körön keresztül jutni. A játékmenet során gyémántokat gyűjthetünk, ezekről kicsit később bővebben is írok, viszont hogy mégse legyen annyira egyszerű a dolog, különféle ellenségeket is kapunk a körökbe.

runningcircles_2.png

Ha nem időben koppintunk, akkor gyorsan vége lehet a játéknak, mert ha túl hamar ugrunk, akkor felkenődünk a körre. Ha nekimegyünk az ellenségnek, akkor szintén vége és hogy még egy kicsit megnehezítsék a dolgot, a körökben nem időzhetünk túl sokáig, mert ahogy beleugrunk a körbe, elkezd megtelni, ha pedig megtelt, akkor összenyom minket - minden ötödik kör kivétel, ezekben egy kicsit megpihenhetünk. A játékhoz feltétlenül szükséges a jó ritmus érzék és időzítés, persze ha ez megvan, még akkor is lesz kihívás bőven.

Minden indításkor egy random pályát kapunk, random elhelyezett ellenségekkel és gyémántokkal. Velem gyakran előfordult, hogy rögtön az elejére beadott egy rettenetesen nehéz részt, nagyon kicsi köröcskékkel, és benne ellenséggel. Mondanom sem kell, hogy nem bírtam sokáig.

A gyémántok fizetőeszköznek minősülnek, lehet új karaktereket venni, vagy akár megmenteni a pályán megtett utunkat és folytatni, ha éppen meghaltunk. Érdemes minden nap belépni, mivel a harmadik és a hetedik napon ingyen karaktert kapunk, ezen napok között pedig gyémántokat. Gyémántot lehet vásárolni is, de ingyen is lehet szerezni - erre több lehetőséget is felkínál a játék.

runningcircles_1.png

A multiplayer résszel én nem nagyon játszottam, de azért pár szót erről is. Lehetőségünk van azokkal a Facebook ismerőseinkkel játszani, akik szintén játszanak, de random embereket is ki lehet hívni egy-egy versenyre. A multi rész ugyanis egy verseny. Aki tovább jutott, az nyert. Viszont mindig kapunk pontokat, melyek beleszámolódnak a ranglista pontjainkba és így haladhatunk előre a helyezésekkel.

Bárkinek jó szívvel ajánlom ezt kis játékot. Elővehetjük, ha épp sorban állunk, ha utazunk vagy bárhol, ha épp csak egy menetet akarunk gyorsan lejátszani.

A játékot itt tudod letölteni.

komment