EVO 2015 érdekesebb pillanatai

A múlt héten megrendezett EVO bajnokságon, a verekedős játékok olimpiáján rengeteg érdekes pillanatnak lehettünk tanúi és gondoltam összeszedem az én kedvenceimet:

Az Ultra Street Fighter IV döntőjében kedvenc SF játékosom, Daigo The Beast ismét rendesen odatette magát GamerBee ellen. A meccs szoros volt, de Daigót még mindig nehéz legyőzni.

USF IV-ben nem mellesleg bekövetkezett minden versenyző rémálma, amikor a szoros küzdelem közepette az egyik játékos (Momochi) arcade stickje feladta a harcot, a játék pedig megállt a "please reconnect controller" felirattal.
Ilyenkor nem csak hogy kiesik mindkét játékos a koncentrálásból, de sajnos fel kell adnia a meccset az adott játékosnak - ezt GamerBee sportszerűen, két plusz ütéssel oldotta meg. A meccset ennek ellenére Momochi nyerte.

Egy fokkal vidámabb videó (bár nem a vesztes srácnak), amikor a játékos annyira megörült a győztes menetnek, hogy felállva ünnepelt a színpadon miközben a második menet ment.

A leglátványosabb harc egyértelműen a Killer Instinctben Sleep NS (Kan-Ra) és My God (Sabrawulf) között történt. Sleep NS konkrétan nulla élettel a semmiből fordított úgy, hogy figyelnie kellett a rohamosan lejáró időre és eközben egy ütést se kapjon be. Nagyon kemény másodpercek voltak, de sikerült neki.

Természetesen a kedvenc franchise-om ról se feledkezzünk meg: a Mortal Kombat X-ben habár A Foxy Grandpa komoly ellenfélnek bizonyult, SonicFox továbbra is verhetetlen volt Kitana - Erron Black párossal és a brutálisnál brutálisabb kombóival.

komment