E3 2015 - Bethesda

A 2015-ös E3 a Bethesda Softworks első önálló show-jával kezdődött, amelyben lényegében minden fontosabb régebbi klasszikus kapott egy instant get folytatást.

doom.jpg

Elsőként egyből a legvártabb játékkal indítottak, amelyben egyetlen dolgunk van: kinyírni a démonokat, ez pedig nem volt más, mint a Doom. Ebből kezdésnek leadtak egy közel 10 perces vérben és húsdarabokban dús gameplay-t:

A fenti gameplay alapján biztosra mondható a játék sikere, végre egy igazi oldalazós szörnygyilkolós játékot kapunk megannyi extrával, hogy a mai kornak is megfeleljen és persze rengeteg brutalitással az élen.
És még nincs vége, egy másik 5 perces gameplay-ben pedig bemutatták a démonok otthonát avagy milyen amikor a pokolban mindenki ránk vadászik:

A játékba a szokásos single mód mellé multiplayer részt is raktak, amelynek a legérdesebb része a pályaszerkesztő lesz, ami Doom Snapmap névre hallgat, ezt akár haverokkal egyszerre is használhatjuk.

Trailer

 

Ezt követően egy rövid bemutató érkezett a Dishonored 2-ből, amelyben ismét egy természet feletti képességgel rendelkező bérgyilkost kell irányítunk annyi különbséggel, hogy immáron női főszereplő karakterrel is lehetünk. Végezetül pedig ők is beálltak a sorba és bejelentették őszre a Dishonored Definitive Editiont a nextgen konzolokra és PC-re.

 Az Eldes Scrolls rajongókat se hagyták bejelentés nélkül, hiszen bemutatták a The Elder Scrolls: Legends játékot, amely stratégiai kártya játék Elder Scrolls módra. A játék még ebben az évben elindul PC-n és iPad-en.

 Végül, de nem utolsó sorban az év egyik legnagyobb meglepetéséről, a Fallout 4-ről nem csak, hogy szó volt, de egy igen részletes bemutatót adtak a játék legfontosabb részeiről. Bevallom, én nem voltam soha nagy rajongója a játéknak, de amikor megláttam az első másodperceket a gameplay-ből, akkor azonnal beleszerettem, egyszerűen bámulatos az openworld világ és érezhető, hogy ez csak egy kis ízelítő volt a a játék teljes repertoárjából. Az igazi instant get címre nem kell már olyan sokat várni, november 10-én egyszerre fog megjelenni PS4-re, Xbox One-re és PC-re.

Trailer | Crafing system

One more thinget is kaptunk az arcunkba egyenesen kettőt. Az első a Fallout 4 Collector Edition egyik fő eleme, egy igazi Pip-Boy. A játékból ismert eszközbe be tudjuk rakni a telefont és használhatunk rajta egy appot, amely egy teljes második képernyős élményt nyújt a játékban. Természetesen nem kötelező megvenni a gyűjtői kiadást, az alkalmazás anélkül is használható. A Pip-Boy app elérhető lesz Androidra és iOS-re egyaránt a játék megjelenése napján.

A második pedig egy mobil játék a Fallout Shelter, amely XCOM Sims és FTL alapokon egy manager-szimulátor játék. Az appot iOS eszközökre bárki ingyenesen leszedhetni az appstore-ból, az Androidosoknak egyelőre várniuk kell.

11 komment