Agar.io

Túlélőjáték a böngészőben? Igen! És nem is akármilyen túlélő játék az agar.io. Egy rettenetesen egyszerű játékmechanizmussal dolgozó, rettenetesen addiktív játékról van szó. A játék lényege felettébb egyszerű: legyél minél nagyobb, éld túl  a többieket. De ezt hogyan tudod megcsinálni? Nos, a legegyszerűbb módon: el kell fogyasztanod a többieket. :D

A név és szerver kiválasztása után egy random táblára kerülsz, random emberekkel. Régiónak az európait válaszd. A fogaskerék ikonra kattintva további beállításokat találsz, pl. színek nélküli játék, saját pont mutatása stb. Majd katt a „Play”-re és indulhat a játék. A táblának van széle, érdemes figyelni erre, mert ha sarokba kerülsz, és ha körbe vagy véve több nagyobb sejttel, akkor annyi volt. Szinte biztos, hogy valamelyik bekebelez.

agario_1.png

Mozogni az egérrel tudsz, amerre húzod az egeret, arra megy a kis sejtecskéd. Eleinte a kicsi név nélküli sejteket kell elfogyasztanod, és mozogj folyamatosan. Amíg kicsi vagy, gyorsan mozogsz, viszont ahogy nő a sejtecskéd, egyre lassabb leszel. Néhány sejt bekebelezése után érdemes elkezdeni vadászni a többi névvel rendelkező sejtre. Egy bizonyos méret után képes leszel osztódni, ha lenyomod a szóközt. Ezt két esetben is hasznos bevetni. Ez egyik, ha egy kicsi, de gyors sejtet szeretnél megfogni, vagy ha éppen egy nagyobb (sokkal nagyobb) sejt elől szeretnél elmenekülni. Ha az egyik feledet be is kebelezik, akkor remélhetőleg a másik simán túléli, és mehetsz tovább.

És miért tartom túlélőjátéknak? Minél kisebb vagy, annál többen fognak rád vadászni (konkrétan mindenki), de ahogy egyre nagyobb leszel, te is elkezdhetsz vadászni. Mi ez, ha nem túlélés? A játék tényleg nagyon addiktív, ha megevett valaki, akkor indítottam is újra a kis sejtemet, és reménykedtem abban, hogy most én fogom megenni őt.

Ha ez neked nem elég, akkor akár különféle skin-eket is „viselhet” a sejted. Próbáld ki a játékot egy angolul beírt ország névvel, vagy egy meme-mel (én például  kipróbáltam a Doge-ot és bejött). Érdemes próbálkozni, hogy milyen névvel kaphatsz egy különleges skin-t. Egy zavaró dolog lehet az egészben: elég gyakran lehet találkozni különféle trágár és obszcén nevekkel is. Viszont vedd poénnak, és edd meg őket, mielőtt te leszel a prédájuk.

agario_2.png

Én vagyok Doge. :D

Bővebben a reddit oldalán olvashatsz a játékról. A végére még egy hír. A játékot a fejlesztő felrakta a Steam Greenlightra, és nagyon gyorsan megkapta a támogatottságot. Remélhetőleg hamarosan a Steam-en is játszhatunk ezzel a remek játékkal. :)

8 komment