Pac-Man Bolondok Napjára

A Pac-Man egy 1980-as japán arcade-játék eredetileg, melyet most a Google jóvoltából a Google Mapsen is játszhatunk a Bolondok Napja alkalmából. Igazából nem szeretnék nagy Pac-Man történeti kitérést tenni, elég sokan ismerik ezt a játékot. :)

Játékmenetben semmi különleges nincs, ugyanaz mint az eredeti játékban.Pac-Mannek ugyanúgy pontokat (pellets-et) kell megennie, ugyanazon szörnyeket kell elkerülnie (Blinky, Pinky, Inky, Clyde), ugyanúgy megvannak a power pelletsek is, és persze a gyümölcsök. A pálya sikeres befejezése után ugyanúgy a következő szintre lépünk.

Egyetlen egy dolog más: a pálya. A városok utcáin játszunk, és elég vicces a helyzet, hogy a Parlamentnél kergetőzzünk Blinky-ékkel. Természetesen ennél nehezebb pályákat is lehet „készíteni”,  vagy éppen könnyebbeket, elég csak megnézni a budai Dózsa György tér környékét vagy éppen Csorvás sakktábla elrendezését. Válassz ki egy várost, keress egy címet, és már mehet is a játék.

pacman_parlament.png

Pac-Man játékra kész a Parlamentnél

pacman_dozsagyorgyter.png

A Dózsa György téri játékot inkább meg sem próbálom

pacman_csorvas.png

Szerencsére Csorváson könnyű a dolgom

Remélhetőleg amíg a Google Maps-en aktív a Pac-Man sikerülhet megdöntenem a saját rekordomat, ami a 3. szinten 13130 pont jelenleg. :D

És ha mindez nem lenne elég, akkor meg is oszthatjuk az ismerőseinkkel az eredményeinket (Google+-on, Facebook-on vagy akár Twitteren). Köszönjük Google! :)

komment