Zelda, King's Quest és Day of the Tentacle

A hétvégén megrendezett 2014-es The Game Awards-ból három dolgot emelnék ki. Az egyik, hogy végre mutattak egy nagyon kezdetleges verziót a nagyjából egy év múlva Wii U-ra megjelenő Zelda játékból, a másik, amire még inkább nem számítottam, hogy ősszel érkezik a King's Quest reboot. Végül, de nem utolsó sorban pedig Tim Schafer bejelentette, hogy a Grim Fandango Remastered mellett érkezik a Day of The Tentacle Special Edition is. Eközben a GTA V is kijön PC-re és nagyban készül már a Mortal Kombat X és még sorolhatnám. Kemény évünk lesz, az már most biztos.

A Zelda footage egyelőre egy nagyon sivár és steril hangulatú világot mutatott be, néhol szép, néhol pedig nagyon gyenge felépítésben. Valószínű, hogy még csak egy nagyon alap verziót tudtak bemutatni és rengeteg melójuk lehet, akár még csúszhat a is a dolog ezek láttán, de annyira nem figyeltem soha sem a Nintendo munkamenetét és lehet, hogy simán elég nekik a következő pár hónap, hogy a szokásos minőséget elérjék. Az biztos, hogy a Zelda részek mindig szépek és részletgazdagok voltak, független a hardver adta lehetőségektől. Ők mindig ki tudták azt maxolni és manapság ez ritka, hiszen tucatjával kapjuk a bugos, optimalizálatlan játékokat mostanság, mintha trending lenne.

Nem tudom hányan emlékeztek a King's Quest nagyszerű kalandjaira, amelyeket manapság már mindenki össze tudna dobni egy kis alap html tudással és painttel, de annak idején az egyik legmenőbb kalandjáték-sorozat volt. Az utolsó rész 1998-ban jelent meg a nagy 3D lázban és utána teljesen feledésbe ment. A mostani bemutató a régi klasszikus érzést szeretné újra visszahozni, egy szinte Disney-szerű csodálatos világban.

2015 már biztos, hogy a kalandjátékosok éve lesz, hiszen a fent említett King's Quest és a már nagyon várt Neverhood folytatása mellett érkezik a Grim Fandango felújított változata és csodák csodájára egy még régebbi klasszikus, a Day of the Tentacle Special Edition is. Ezeket a címeket nyugodtan sorolhatjuk a legjobb kalandjátékok közé, amelyek valaha megjelentek.

5 komment