Steam Exploration (Autumn) Sale 2014 - Indie ajánló

A téli akció előtt szokásosan egy őszi akciózással indít a Steam, jöjjön a megszokott ismertető azoknak, akiknek még nem volt szerencséjük eme neves eseményhez.

steam autumn sale 2014.PNG

Szerdától 6 napig folyamatosan, minden nap este 7-től kapjuk a Napi akciókat, de eközben mindig ajánlatos figyelni a kiszemelt játékokat, mert ezektől függetlenül is változhat az áruk. A nagy leárazáskor a legtöbb játék eleve kap egy kisebb-nagyobb akciót, de azokkal ajánlatos várni, hátha beesik Napi akcióba, ha meg nem, akkor várhatunk az utolsó napig azokkal. Volt már arra is példa, hogy a fejlesztő a jobb fogyás érdekében még lejjebb vitte az árát, tehát érdemes hidegvérrel, átgondoltan vásárolni és nem hirtelen felindulásból. Ha lemaradtunk volna egy akcióról, akkor se szomorkodjunk, hiszen simán lehet újra napi ajánlatban is vagy az utolsó nap (Encore Day), amikor a legjobban fogyó játékokból rakják össze a Napi akciót.
Az akció idején sokszor nehéz átlátni az egész rendszert, ezért szokásosan összeszedtem pár indie játékot, amelyeket érdemes beszerezni:

Super Time Force Ultra: emlékeztek a Expendabrosra, ami a Broforce ingyenes Feláldozható formája? Na ez épp úgy néz ki és épp olyan kaotikus, mint az előbbi kettő, csak ebbe belekeveredett maga az idő. A pályákat és a játszható karaktereket különböző korok ihlették és bónusznak kaptunk idő manipulációs képességet is.

Chariot: könnyed szórakoztatást ígér bárki számára ez az aranyos ügyességi játék, amelyben a mesés grafikát némi humorral is megfűszerezték. A játék leginkabb gamepaddal élvezhető, egyedül vagy akár helyi co-opban. Platformer rajongóknak  érdemes lesz ránézni.

this-war-of-mine.jpg

This War of Mine: a 11 bit studió, akit az Anomaly sorozat kapcsán ismerhetünk, végre elszakadt a Tower Defendse zsánertől és ezt nem akárhogy tette. Fogta a mai divatos túlélőjáték műfajt és saját kedvére formálta, mely így egyedi hangulatot kapott és instant helye lett a legjobb indie játékok panteonjában.

The Vanishing of Ethan Carter: az ex-People Can Fly fejlesztők által alapított The Astronauts, igazi kuriózummal lépett be a köztudatba, a Vanishing of Ethan Carter formájában. Egy csodálatosan kinéző, jól optimalizált kaland játékot tettek le az asztalra, mely tele van izgalommal, feladványokkal és csodálatos helyekkel, egy igazi must have játék.

TRI: Of Friendship and Madness: Portal-szerű FPP játék kellemes zenével, egyedi környezetben. Ha szeretitek ezt a stílust, az artisztikus megjelenést vagy esetleg a rókákat, akkor ez a t(r)i játékotok lesz.

The Talos Principle: egy Myst-szerű világba kalauzol, amelyben egy teljesen a Portalhoz hasonló játékmenettel fogunk találkozni. Hosszabb posztot itt olvashatjátok.

never alone.jpg

Never Alone: jelenleg az egyik legjobb indie játék, mely a művészi grafika mellett igen komoly, lebilincselő történetet tár elénk egy kislány és egy róka társaságában.

Legend of Grimrock 2: az első rész volt a dungeon crawler műfaj feltámasztója, amely megmutatta, hogy régi műfajokra is van igény. A második rész pedig mindent újabb minőségi szintre emel és végre kikerülünk a szabadba is. Ha szeretted az első részt, akkor ezt kötelező beszerezned.

Costume Quest 2: a méltán híres Double Fine csapat népszerű halloweeni kalandjátékának második része.

LA Cops: 70-es évekbeli zsarus korszakot idéző felülnézetes akció játék. Sajna még mindig csak Early Access státuszban van, de egy komoly akciónál érdemes lesz elgondolkozni rajta.

The Binding of Isaac: Rebirth: az előző rész csuklóból bekerült a Legjobb 50 indie játék sorozatunkba (Hamarosan folytatódni fog az is, nyugalom) és a Rebirth alapjai ugyanazok, de itt mindenből több van. és Ráadásnak sokkal szebben fut, mint az előző rész. Nem hiába volt a legtöbbett játszott játék Steamen egy héten át. És ha jól emlékszem, a Dota 2-t és a CS:GO-t addig egy indie játéknak sem sikerült elmozdítani a trónról.  De a groteszk Isaac-nek igen.

Teslagrad: viszonylag kevésbé népszerű, de mindenképp említésre méltó platformer, melyben a mágnesek segítségével kell megoldani ügyességi és logikai feladatokat. Demó a steames oldalán elérhető.

shovel_knight.gif

Shovel Knight: a NES korszak leszármazottja, mely amennyire lehet, hű maradt ahhoz a korhoz. Kellő mennyiségű kihívás mellett a humora különleges és ezért mindenkinek csak ajánlani tudom, még akkor is, ha a NES korszak kiesett az életéből.

The Fall: oldalnézetes sci-fi akció-kaland játék egy minden szempontból elképesztően profi környezetben. A játék viszonylag rövid, de az a pár óra mindenért kárpótol majd.

Invisible, Inc.: vérbeli kém játékból egyre kevesebb van a piacon, de hála a Klei Stúdiónak, egy igen minőségi darabbal bővült a kínálat. A fejlesztők inkább akció platformer műfajban vannak otthon, de a Don't Starve után ismét belenyúltak valami újba, ami most a taktikai játékok mezsgyéjére lép Early Access formában. A Klei csapatban még soha nem kellett csalódnunk és ez most sem lesz kivétel.

Road Not Taken: körökre osztott roguelike, nem akármilyen grafikai kivitelezésben és zenei aláfestéssel.

Train Fever: gondolom mindenki emlékszik még a Transport Tycoonra, amely mai napig a menedzser játékok etalonja és két semmiben sem különböző folytatást kapott. A Cities In Motion sorozat próbálkozott a stílus feltámasztásával több kevesebb sikerrel, de nem volt az igazi. Train Fever meg mondhatni a Transport Tycoon rokona és szinte minden meg van benne, amiért szerettük a nagy elődöt. Ha kedvenc játékaid között van a Transport Tycoon és már unod a 2D-s megvalósítást, akkor nyugodtan ruházz be a Train Feverre, nem fogsz csalódni.

 

Ha ez még nem volna elég, akkor itt a nyári ajánló.
Az akció idején az árak folyamatosan változnak, ezért minimum -50% vagy annál nagyobb akciónál érdemes megvenni őket.

komment