2014. augusztus 13. írta: ayo
The Room

Aki követi a Humble Bundle akciókat bizonyára összeefutott már a ‘The Room’ első és második epizódjával 1-1 Android Bundle keretén belül, ami nem más, mint egy kiváló háromdimenziós fejtörő játék. Steam-re érkezése alkalmából következzék tehát egy kis kedvcsináló ehhez a remek alkotáshoz, amin csak helyenként érezhető, hogy bizony egy mobiltelefonra készült alkalmazásról van szó, de az biztos, hogy a látványra nem lehet panaszunk ennek ellenére sem.

A játékról annyit érdemes tudni, hogy egy hosszabb esti mozizás időtartamával verseng az 5 fejezet együttesen és elég aprócska az újrajátszási faktora is a stílusából fakadóan, de az első végigjátszás bizony remek kihívást nyújt, köszönhetően a részletesen kidolgozott tárgyaknak, titkos kapcsolóknak és fiókoknak és a túlvilágba látó lencsénknek, ami tovább tágítja az egyébként szűkös teret és a feladványok spektrumát. (Mintha egy IV lámpával kutatnánk nyomok után.)

The Room.png

A játék egyedülálló a maga területén, hiszen nem nagyon akad ilyen minőségben hozzá hasonló a piacon (nem beszélve a mobil platformról). Annak ellenére, hogy a második rész sokkal változatosabb és némiképp hosszabb, a fejlesztők csak akkor fogják PC-re portolni, ha az első epizód az ő mércéjük szerint jól teljesít.

Aki esetleg a jelenlegi 5€-s árat sokallja, az nyugodtan megvásárolhatja a játékot Androidra és iOS-re is egyaránt, hiszen ezeken a platformokon jóval olcsóbb. Steam vagy mobil, nem számít, a játékot ajánljuk mindenkinek, akik némi nyelvfüggetlen fejtörésre vágyakoznak.

Steam:
http://store.steampowered.com/app/288160/
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.FireproofStudios.TheRoom
iOS:
https://itunes.apple.com/gb/app/the-room/id552039496

komment