//N.P.P.D. RUSH//- The milk of Ultraviolet

Az NPPD alapkoncepciója, hogy megpróbálja visszahozni a klasszikus játéktermi hangulatot. A menünél az elején még nagyon is jól működik, mondhatni egy játéktermi gép előtt éreztem magam, de sajnos ez az érzés hamar szerte foszlott.

N.P.P.D. RUSH- The milk of Ultraviolet.jpg

Ugyan az a torzított kép fogad minket, mint azokon a régi gépeken, vagy mint az 30 éves Videoton TV-ken, amelyeken a Pongot játszottuk, zenéje pedig annak a kornak megfelelő 8-bites chiptune, de önmagában soha sem hallgatnám.

Történet szerint egy rendőrt alakítunk aki mondhatni, hogy egy Robotzsaru, de sokkal rosszabbul járt. Egész életére egy motorhoz van láncolva, amire egy sorozatlövő van erősítve és így próbálja a rendet fenntartani, legalábbis én próbáltam, de az idegszálaimat kímélve inkább abbahagytam - inkább a város, mint én pusztuljak.

A legnagyobb gond a játékmenettel van. Nincs azzal probléma, hogy ha egy játék precizitást kíván lásd a Hotline Miami, de itt ez kivitelezhetetlen. Itt nincsenek fedezékek vagy hasonló dolgok, itt nem szabad megállni egy percre sem végiggondolni a dolgokat, taktikázni. Ha egy pillanatra is megállunk, akkor egy folyamatosan követő célkereszt befog minket és egy „bombázással” keseríti meg életünket, de gyakran ehhez meg sem kell állni, hogy elkezdje. Az ellenfelek túl nagyok és néha hasonló színűek mint a talaj. Egyszerűen annyi minden történik, hogy nem tudni mire kell figyelni. Egyébként a fő feladatunk harminc ember megmentése öt szinten és ehhez megadott időnk van, melyet emberek megmentésével lehet növelni vagy vásárlással - a pénzt elhullott ellenfelekből lehet szerezni. Sajnos a vásárlással szerzet idő nagyon kevés és csak a pálya egy pontján van bolt, az érméket pedig nem vonzzuk magunkhoz, mindig át kell menni rajtuk. Ezek miatt a játék elemek miatt inkább idegesítő, mint élvezetes.

Számomra egy igazi koncepciós katasztrófa a program, egyszerűen játszhatatlan és frusztráló, nem érzek késztetést azért, hogy elővegyem valaha is. Menüben fogadott látvány és a zene az ami érdemel egy kis dicséretet, de annál is látom már sokkal jobbat maga kategóriájában. Ez egy igazi csőd ami nem érdemel egy centet sem és egy percet sem.

komment