ShapeDown

Az IndieGames-en találtam nem régiben ezt a játékot, amely pillanatok alatt meg tudott fogni és egyszerűen nem bírtam elengedni.

shapedown.png

A játékot egy diákokból álló csapat készítette, akik a Sundae Month névre hallgatnak. A nagyobb munkák mellett ez az első kisebb és ingyenes játékuk.
Ahogy a gifben is látjátok, a játék lényege egyszerű lesz: négyféle szín és forma van, ezekbe kell pörgetéssel a megfelelő elemeket belerakni. Minden helyes lépés után az adott oldalnak az egyedi hangját fogjuk hallani - a hangok szintenként változni fognak. Ha folyamatosan jól forgatjuk a négyzetet, akkor egy kellemes kis dalt kreálhatunk, ha viszont elvesztjük a fonalat és rosszul forgatjuk, akkor sajna mellé fogunk ütni.

A játék szintenként egyre nehezebb variációkkal dolgozik és folyamatosan gyorsul. Minden sikeres csúsztatás után növekszik a zöld csík és nagyobb lesz a szorzónk, ha sokat hibázunk és a piros csík uralkodik, akkor viszont vége a játéknak.
A sima play módon kívül (tovább forgatjuk a kezdőmenüt) még egy arcade változatot tudunk játszani, amely teljesen random dobálja az elemeket. Ezt csak az igazán pro játékosoknak tudom ajánlani, akik már unják a normál szintezgetést - engem ez nagyon nem fenyeget.
Jelenlegi 9360 a rekordom, de ha nektek sikerült bármilyen komolyabb pontszámot gyűjteni azt nyugodtan posztoljátok be, hátha valaki kipörgeti az égeszet hibátlanul, hajrá!

A játékot ezen a linken érhetitek el:
http://game.sundaemonth.com/shapedown/

komment