2014. február 24. írta: heavyrain
Steamworld Dig

Képzeljétek el a Terraria-t a Super Metroid-al keresztezve és mindezt egy kis HD grafikával megspékelve. Nos, meg is kaptuk a Steamworld Dig-et.

A játékot most meg is lehet nyerni, erről bővebben a cikk végén olvashattok.

SteamWorldDig1.jpg

A játék Nintendo 3DS-en debütált még tavaly nyáron és azóta hatalmas rajongótábort szerzett, így hamarosan el is készült belőle a felújított grafikájú PC-s kiadás, amely sokak örömére minőségi magyar nyelvet is tartalmaz. A főszereplőnk, Rusty, egy bányászrobot, akire a nagybátyja ráhagyott egy bányát a semmi közepén. Megérkezésünkkor felfedezzük, hogy a bánya bejáratánál egy aprócska, elhagyatott falu helyezkedik el. A célunk felfedezni az elhagyatott bányarendszert, eközben kideríteni, hogy mi történt a nagybátyánkkal és felvirágoztatni Tumbleton falucskáját.

Egy gyors tutorial után, a bányába lejutva, feladatunk a különböző nemesfémek összegyűjtése lesz, amiket a felszínen pénzzé tehetünk és fejlesztéseket vásárolhatunk belőlük. Játékmechanikáját tekintve már láttunk hasonlót, viszont a környezet és a hangulat mégis egyedivé teszi a játékot. Alapvetően kétféle fejlesztés áll a rendelkezésünkre. Van amit pénzért vásárolhatunk, ilyen pl. a több életerő, jobb felszerelés, nagyobb táska stb., a többi fejlesztést pedig a történetben előre haladva lesz lehetőségünk megszerezni, különböző, logikai és ügyességi feladatokra építő kisebb bányarészekben.

A játék során három fontos dologra kell figyelnünk. Az életerőnkre, a víz szintünkre és a lámpásunk fényére. Amint lemegyünk a bányába, a lámpásunk fénye még maximumon van, így a terület is elég nagy lesz,amit beláthatunk, viszont minél tovább tartózkodunk lent, annál kisebbé válik a látóhatár, míg végül már csak az árnyvonalait fogjuk látni a minket körülvevő szikláknak, ami akár veszélyes is lehet, mert így nem tudhatjuk, hogy a magunk alatt kiásott lyukból éppen egy értékes ásványt tartalmazó szikla vagy egy TNT-t szorongató zombi mellé esünk.
Rusty egy gőzzel működő robot, így a későbbi különleges képességeihez, mint például a fúró,vagy a gőzzel turbózott magasabb ugrás, szükségünk lesz a folyamatos víztartalékra is. Vizet sajnos csak elvétve fogunk találni, ezért azt érdemes lesz a megölt ellenfelek után otthagyott power up-okból összeszedni.

SteamWorldDig2.jpg

A tartalékaink felügyelése mellett figyelnünk kell még a halálos csapdákra és ellenségekre is. Eleinte csak ránk hulló kövekkel és az apróbb bogarakkal fogunk találkozni, később viszont már robotokkal és különböző lézerekkel is meg fog gyűlni a bajunk.

A sok pozitívum ellenére ki kell emelnünk azt is, hogy a játék hiába rendelkezik közel 6 órás játékidővel, pont akkor szakad meg egy bossfight-al és egy befejezéssel, amikor már kezdenénk igazán belejönni. Ráadásul a bányák sem random generáltak, csak a kisebb bányarészek bejáratai változtatnak helyet új játék indításakor. Ennek ellenére a Steamworld Dig-et mindenkinek csak ajánlani tudom. Habár kicsit lassan indul be, a hangulatának köszönhetően hamar olyan addiktívvá tud válni, mint kevés játék mostanában.

A játékot itt vásárolhatjátok meg:
http://store.steampowered.com/app/252410/

Megtetszett a játék és szeretnél egyet? Jelentkezz és most akár tied lehet az általunk felajánlott pédány!
A sorsolásra a következőképpen tudsz jelentkezni:

1. Tagja kell, hogy legyél a játéknapló Steam Csoportnak. Ha nem vagy még az, itt tudsz csatlakozni.

2. Írj a játéknapló címére (jobb fenti gombok egyike) egy emailt "jelentkezem" tárggyal és a Steam fiókod címével.

A sorsolás csütörtök este 19:00-kor fog történni a random.org segítségével. A nyerteseket emailben értesítem és természetesen ebben a posztban is megemlítem.

Sok szerencsét mindenkinek!

A nyertes: Tóth Bálint

1 komment