Angvik - Apai Ökörség

Az Angvik cuki grafika és brutálisan nehéz játékmenet ötvözete, amolyan Super Meat Boy és Megaman párosítás. Ami az első platformert illeti, itt is rengetegszer meg fogunk halni mire egy-egy pályarészt teljesíteni tudunk, míg a másodikhoz hasonlóan főleg az akción és az ellenfelektől elcsent fegyverek használatán van a hangsúly.

A játékot most meg is lehet nyerni, hiszen a fejlesztő nem csak tesztpéldányt ajándékozott a játéknaplónak, hanem 3 db extra kulcsot is, amelyet hamarosan ki fogunk sorsolni. Bővebben itt.

A karakterválasztás elég érdekes, ugyanis azt kell eldöntenünk hogy mi volt apánk "foglalkozása". Ettől függetlenül ugyanazzal a figurával kezdünk, de amint találkozunk ősünkkel, megörököljuk minden földi javát. Minél tehetősebb volt családfőnk, annál komolyabb és erősebb felszerelést hagy ránk. Az így magunkra aggasztott páncélokat és fegyvereket addig viselhetjük míg le nem strapáltuk őket. Külön számolódik a sisak, mellvért és csizma, ahogy a bal és jobb kezünkben tartott lándzsák, kardok es botok is.

Páncélzatunk rendre deformálódik minden egyes találat kivédésekor, de hogy mennyire az nagyban a felszerelés minőségétől függ. Az aranyból kovácsolt darabokról visszapattannak az ellenfél lövedékei, a mágikus kék tárgyak megfagyasztják támadóinkat stb. Fegyvereink elhasználódnak és rendre kicsorbulnak, függetlenül attól hogy mit náspángoltunk velük.

angvik_3.jpg

Életerőnk nincs, egy ütéstől kipurcanunk és kezdhetjük elölről az egészet. Karakterünket egyedül a páncélzat védi, tehát feladatunk minél többet és jobbat találni mielőtt darabokra hullik, amit az első pályán megörököltünk. Ellenfeleink különböző fegyvereket és felszereléseket hagynak maguk után, amelyeket hűséges baglyunk azonnal a tarsolyába helyez. Lényegében ez az állatka a tárgylistánk, minden általunk összeszedett kacatot nála találhatunk és bármikor szabadon válogathatunk közöttük. A fentebb említett dolgokon kívül még tojásokat és kulönböző olajokat is össze lehet harácsolni. Az előbbieket kikeltve egy öngyilkos madarat küldhetünk útjára, míg az utóbbit felszerelésünkkel kombinálva megváltoztathatjuk azok minőségét és varázserejét.

angvik_2.jpg

Gyilkolászni nem csak fegyverek segítségével, de az ellenfelek fejére ugorva is lehet. Ami nem lesz könnyű, mert a különböző szürreális és bizarr szörnyek egyedi mozgáskultúrával rendelkeznek. Néha váratlanul megtorpannak, ugranak egyet, sprintelésbe kezdenek, elfutnak előlünk stb. Ha ügyesek vagyunk csapdába is csalhatjuk őket - a pályán található hegyes karok és feneketlen gödrök nem csak ránk nézve halálosak. Sokszor okosabb dolog elkerülni az összetűzéseket, de azzal számolnunk kell hogy ilyenkor nem tudunk majd semmit sem kinyerni az elhullott tetemekből.

Az aranyos, butuska és játékos animációkkal éles ellentétben áll a kihivás. Igencsak nehéz dolgunk lesz, egy-egy próbálkozásunk csak percekig fog tartani, de ha valaki ezt szereti - vagy felettébb kitartó - akkor egyre előrébb juthat majd a történetben.

DRM mentes PC/Mac verzió mindössze öt dollárért megvásárolható a hivatalos oldalon:
http://angvik.us/

Mi már szavaztunk, most rajtad a sor!

Angvik

Szavazz erre a játékra, hogy megjelenhessen a Steamen!

 

komment